Bart Oosterhout: “Wij als adviseurs moeten klanten van het nut en de noodzaak van financieel inzicht overtuigen.”

Kees-Jan jan 12, 2021 Algemeen 0

Kun je je voorstellen?

Zeker! Ik ben Bart Oosterhout en ik werk als commercieel buitendienst medewerker voor Heilbron Wijchen. Ik ben vanuit de meao in april 2000 gestart bij Bijmans Assurantiën en dat is nu Heilbron Wijchen. Ik ben gestart als schadebehandelaar en ben na 2/3 jaar naar de particulier buitendienst gegaan. Daar heb ik 16 jaar gewerkt en nu zit ik 2 jaar op deze plek. Ik adviseer schade en leven. Voorheen deed ik ook al veel lijfrentes en ORV’s dus dat sluit lekker aan.

Waar was je naar op zoek toen je FinRust ontdekte?

Wij deden zoals gezegd al veel lijfrentes en konden nooit goed het doelkapitaal in kaart brengen. Een jaartekort en dan keer 20 is niet echt nauwkeurig. Toen ik in februari 2019 op het Scildon Event in Laren een presentatie van Marco Kok zag was ik meteen verkocht. Ik appte mijn baas letterlijk: dit is wat we zoeken! Je ziet direct het doelkapitaal en op basis daarvan kun je een advies geven. Het leuke is dat we nu onderdeel van Heilbron zijn. Daar is geïnventariseerd met welke pakketten iedereen werkt en toen is besloten om FinRust voor de hele Heilbron groep in te zetten.

Hoe zet jij FinRust in?

Neem bijvoorbeeld een schade gesprek. Wij doen regelmatig een risico-inventarisatie van alle risico’s die een ondernemer heeft, en daar valt hij of zijzelf natuurlijk ook onder. Dan hebben we het over overlijdensrisico, arbeidsongeschiktheid en natuurlijk pensioenopbouw. Met FinRust laat ik dat op de laptop of op het grote scherm aan de muur zien. Met name dat laatste is echt nodig: de meeste ondernemers zien niet altijd het nut van pensioenopbouw omdat ze het bedrijf kunnen verkopen. Maar ondernemers overschatten hun vermogen regelmatig. Een doelkapitaal met pensioen helpt hier enorm bij. Bij een AOV geldt hetzelfde totdat ze zien dat ze 8 ton tekortkomen als ze nu arbeidsongeschikt raken. Ik zeg dan altijd: waarom zou je je inboedel van 1 ton wel verzekeren maar het AO-risico van 8 ton niet. Natuurlijk zijn beide risico’s niet 1 op 1 vergelijkbaar maar het geeft wel aan hoe er gedacht wordt.

Wat merkte je toen je met FinRust aan de slag ging?

Het grote voordeel is dat ik nu makkelijker zaken aanpak. Ik weet dat ik met FinRust het goed voor de klant inzichtelijk kan maken, met een helder rapport. Het leuke is dat ik hierdoor meer omzet draai want je begint er sneller over tegen de klant. In sommige gevallen laat ik ook wel eens wat zien en als de klant schrikt van zijn eigen situatie kan ik dat tegen betaling verder uitwerken. Het is nu een efficiënt proces zonder nattevingerwerk. De uitkomst zal wel ongeveer hetzelfde zijn als de vroegere aanpak maar het gaat veel sneller en levert meer waarde doordat het er knap uitziet met heldere grafieken en een mooi rapport. Ook de koppeling met Scildon is top, dat maakt beleggen bespreekbaar en biedt ook net wat extra in de rapportage.  

Heb je een leuk verhaal over hoe FinRust in de praktijk werkt?

Onlangs kwam een klein bedrijf bij mij om een pensioenregeling geadviseerd te krijgen. In plaats van een basispensioen af te sluiten voor de medewerkers heeft de werkgever ervoor gekozen om iedere medewerker een financieel inzicht gesprek aan te bieden met FinRust. Ik heb nu een aantal leuke gesprekken gehad en daarvan hebben er ook een aantal meteen een lijfrente bij ons gesloten.

Klanten denken soms dat ze financieel inzicht hebben en alles goed geregeld hebben, maar als ze FinRust zien komen ze erachter dat ze er helemaal niet zo goed voor staan. Wij als adviseurs moeten klanten van het nut en de noodzaak van financieel inzicht overtuigen. Dat kan heel makkelijk, als je snel iets in FinRust laat zien dan wil men bijna altijd meer weten.

Delen wordt gewaardeerd!Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin