Waarom een pensioenplan een geweldige manier is om verzuim terug te dringen

Kees-Jan jul 18, 2017 Algemeen 0

Nee, he. Weer een werknemer ziek’ hoort u uw klant verzuchten. Juist nu de economie weer aantrekt en personeel lastiger te vinden is. Hoe kan u als financieel adviseur hierin helpen? In dit artikel leest u hoe u zakelijke klanten meerwaarde biedt door verzuim terug te dringen!

Oplopend verzuim oudere werknemers

Laten we eerst de situatie schetsen. Oplopend verzuim van oudere werknemers is een groeiend probleem en het pensioen komt steeds vaker te laat. Ze zijn toe aan rust, maar de AOW-leeftijd schuift maar door, per 1 januari 2018 zelfs naar 68 jaar! De motivatie van oudere werknemers daalt, ze hebben soms fysieke beperkingen en bovendien merken ze dat ze sneller moe worden. Hierdoor loopt het verzuim steeds verder op.

Kansen werknemer en werkgever

Toch zijn er genoeg kansen voor oudere werknemers om te minderen of eerder te stoppen met werken. De hypotheek is vaak afgelost en regelmatig is daarnaast vermogen opgebouwd. Kortom daar liggen mogelijkheden om van extra vrije tijd te genieten! Ook de werkgever heeft kansen; niet alleen op gebied van verzuim, maar ook op gebied van groeimogelijkheden voor jongere werknemers en goed werkgeverschap. Werkgevers en werkgevers maken in de praktijk nog maar weinig gebruik van deze kansen. Misschien komt het door de pensioencommunicatie waar men weinig van begrijpt? Hebben werknemers voldoende inzicht om beslissingen als eerder stoppen met werken of deeltijd pensioen te kunnen nemen?

Kansen financieel adviseur

Voor u als financieel adviseur ligt hier een grote kans. Om de werkgever en de werknemer wel de kansen te laten benutten moet de werkgever investeren in een persoonlijk pensioenplan. Zo’n plan zorgt voor een lager verzuim, lagere loonkosten, gelukkigere werknemers en extra doorgroeimogelijkheden voor jongeren.

Voorstel

U kunt werkgevers benaderen met het voorstel om samen met iedere werknemer van 55+ een pensioenplan te maken. Als u zo’n pensioenplan snel kunt maken, hoeft de prijs voor de werkgever niet hoog te liggen. Mochten werkgevers de prijs toch een drempel vinden, dan kan een onderzoek van de verzuimkosten en loonkosten per leeftijdscategorie uitkomst bieden. Vaak blijkt dat een investering in een pensioenplan zichzelf snel terugbetaalt.

Wilt u meer weten over het maken van een pensioenplan klik dan hier voor de blog: “Vier tips om in korte tijd pensioeninzicht te bieden”.

DOWNLOAD GRATIS EEN VOORBEELDRAPPORT UIT FINRUST. VUL JE NAAM EN MAILADRES IN EN ONTVANG HET RAPPORT METEEN!


 

Delen wordt gewaardeerd!Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin