Drie tips om de financiële situatie op de werkvloer bespreekbaar te maken

Tessa Berger okt 25, 2023 Algemeen 0

Op de werkvloer en bij de koffieautomaat gaan de standaard gesprekken over het afgelopen weekend, het gezin en het laatste nieuws. De persoonlijke financiële situatie hoort helaas (nog) niet in dat rijtje thuis. Geldzorgen houdt veel mensen bezig, ook op de werkvloer, maar daar is tot nu toe weinig aandacht voor.

Er zijn veel signalen waaraan je kunt herkennen dat werknemers geldzorgen hebben. Onder andere vragen over mogelijk extra uren werken, vragen om een voorschot, geen bijdrage leveren aan cadeautjes of uitjes en zo kunnen we nog wel even doorgaan. De kern van het verhaal is dat het belangrijk is om geldzorgen bespreekbaar te maken.

Een simpele vraag als ‘hoe gaat het met je?’ kan al een gesprek starten. Verplaats jezelf eens in de schoenen van iemand met geldzorgen: alle hulp is dan welkom. Juist als werkgever heb je misschien de mogelijkheid om je werknemer ademruimte te geven in allerlei mogelijke oplossingen.

We geven je drie tips om de financiële situatie op de werkvloer bespreekbaar te maken:

  1. Je kunt in de arbeidsvoorwaarden opnemen dat de werknemer op kosten van de zaak jaarlijks een budgetcoach of financieel adviseur kan raadplegen. Dit kan eenvoudig met de Inzichttool van FinRust (meer informatie hieronder). Dit is ook nog een goede manier om je te onderscheiden als werkgever!
  2. Neem de financiële situatie mee in voortgangsgesprekken.
  3. Een tip die op de lange termijn gunstige effecten zal hebben, is het doorvoeren van een open cultuur op de werkvloer. Verlaag de drempels om bijvoorbeeld over de persoonlijke financiën te praten en zo het taboe weg te nemen.

De financiële situatie laagdrempelig bespreken kan eenvoudig en snel met onze Inzichttool. Klik hier voor meer informatie over de Inzichttool. Interesse? Dan kun je ook twee weken gratis testen. Plan zelf een afspraak in met Kees-Jan Evers voor een rondleiding en de start van de demoperiode.

Delen wordt gewaardeerd!Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin