Zo interesseer je een werknemer voor pensioen! (met voorbeeldmail)

Kees-Jan jul 09, 2018 Algemeen 0

Regelmatig spreken we werkgevers die betogen dat medewerkers weinig of geen interesse in pensioen hebben. Hoe komen ze tot deze conclusie? Vaak is dit op basis van de matige deelnemersaantallen voor een presentatie over (wijzigingen in het) pensioen.

Volgens ons is één van de sleutels om het containerbegrip ‘pensioen’ te vertalen naar de belevingswereld van de medewerker. Hoe maak je pensioen persoonlijk? Door concrete vragen te stellen!

“Tot welke leeftijd wil jij doorwerken? Tot 68 jaar (vanaf 1 januari 2018 de pensioenleeftijd) of toch liever iets eerder stoppen met werken of minder gaan werken? Wat zijn jouw wensen én mogelijkheden en welk inkomen hebben jij en je gezin dan nodig? En welke rol spelen woonlasten of hypotheek? Zo maar een aantal vragen waar je niet dagelijks bij stil staat, maar die vroeg of laat wél belangrijk zijn; ook voor jou!”

  • Nu je de aandacht van de medewerker hebt, kun je als werkgever een bijdrage leveren aan het vinden van antwoorden zodat de medewerker met goed inzicht de mogelijkheid heeft tot het maken van keuzes.

“Het doel is natuurlijk een financiële situatie in de toekomst die aan jouw verwachtingen voldoet! Uiteindelijk willen we toch allemaal voldoende inkomen op het moment dat we minder gaan werken of stoppen met werken?”

  • En maak duidelijk wat je wil, benadruk de autoriteit van de adviesorganisatie en de beperkte investering in tijd voor de medewerker.

En dus biedt <bedrijfsnaam> jou en jouw gezin een persoonlijk financieel toekomstplan aan. Een financieel adviseur van <adviesorganisatie> helpt je en het kost je niets meer of minder dan maximaal 1 uur werktijd. <adviesorganisatie> heeft de laatste jaren honderden medewerkers zoals jij geholpen en de ervaringen zijn zeer positief (zie o.a. www.advieskeuze.nl).”

  • Maak gelijk concreet en zorg voor schaarste in het aantal beschikbare plaatsen. 

“Je kunt je vragen over jouw financiële toekomst beantwoorden op <data invoegen> op het kantoor <locatie>. Maar let op: we hebben dit jaar slechts <aantal> plaatsen beschikbaar en deelname is op basis van volgorde van inschrijving! Inschrijven kan via: <inschrijvingsdetails invoegen>.”

  • En verwijs als laatste naar de acties van anderen.

“Zelf heb ik met mijn partner ook een persoonlijk financieel toekomstplan laten maken en ik raad het jullie allemaal van harte aan! Vanzelfsprekend is alle informatie die je deelt vertrouwelijk tussen jou en de adviseur.”

 Hoe vaak komt het woord ‘pensioen’ voor in de communicatie naar de medewerkers? Inderdaad, helemaal niet! Tijdens het gesprek over het financieel toekomstplan kun je de bedrijfspensioenregeling natuurlijk wel toelichten!

De praktijkresultaten:

  • Inschrijving voor financieel toekomstplan binnen 2 dagen vol.
  • Waardering medewerkers voor bedrijfspensioenregeling vooraf een 5,1 en achteraf een 8,6 op een schaal van 1 tot 10.
  • Kennis van medewerkers van netto gezinsinkomen nu en netto gezinsinkomen na stoppen met werken vooraf een 4,7 en achteraf een 8,7 op een schaal van 1 tot 10.

 

DOWNLOAD GRATIS EEN VOORBEELDRAPPORT UIT FINRUST. VUL JE NAAM EN MAILADRES IN EN ONTVANG HET RAPPORT METEEN!


 

Delen wordt gewaardeerd!Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin